Saturday, 10 June 2017

Penapis Air Shaklee mudah alih, selamat dan sihat

Zaman sekarang ini semuanya nak mudah, senang dan mudah alih. Sebab senang untuk dibawa ke mana - mana, memandangkan lifestyle sekarang yang sangat sibuk dan kerap perlu "outstation". Penapis air Shaklee mudah alih, selamat dan sihat ini sangat sesuai untuk mereka yang kerap melancong atau kerja luar.


Apa yang best sangat pasal penapis air Shaklee ini???

- Saiz jag biasa, memang tak memerlukan ruang penyimpanan yang besar.

- Menggunakan sistem penurasan air multipaten untuk menghasilkan air yang lebih selamat untuk diminum.

- Blok karbon digunakan untuk menuras air terus daripada paip rumah kita dan ia dapat membersihkan air tersebut daripada bahan-bahan tercemar, termasuklah menyingkirkan kandungan plumbum sehingga 99%.

-  1batang blok karbon mampu menuras 303liter air atau bersamaan hampir 4bulan penggunaan. 

- Sangat menjimatkan :
         1 set blok karbon (3batang) = RM169
         1 batang blok karbon = RM56.30
         Kadar untuk 1 liter air = RM56.30/303L
                                                  = RM0.19/liter 

Jauh lebih murah berbanding kita beli air 1botol air mineral 1.5L yang berharga RM2.50.

- Selain daripada rasa airnya yang sedap, malah lebih sedap daripada air mineral yang biasa kita beli itu. Ia disahkan mampu mengurangkan kandungan merkuri, plumbum, kadmium dan bahan-bahan tercemar yang lain. Disamping ia dapat mengekalkan kandungan mineral air yang sihat.- Minum air yang banyak kandungan klorin akan buat tekak kita terasa perit dan sakit. Penapis air Shaklee ini mampu mengurangkan kandungan klorin di dalam air sekaligus dapat merendahkan risiko ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin.

- Mempunyai meter automatik di atas penutup jag yang menunjukkan kadar air yang telah ditapis. (303liter = 80 gelen) meter menunjukkan kadar dalam unit gelen.

- Tidak menggunakan tenaga elektrik untuk menapis air.

- Air yang telah ditapis tak perlu dimasak dan boleh diminum terus dari jag.Keistimewaan Penapis Air Shaklee

1- Pilihan yang bijak
Kita sebenarnya banyak membazir wang untuk membeli air mineral yang harganya jauh lebih mahal berbanding harga sebenarnya. Kita bayar RM1.00 untuk 500ml air mineral atau air minuman. 

Sedangkan dengan menggunakan penapis air shaklee ni kita dapat jimat lebih lagi. 

2-  Sistem penapis air mesra alam
Blok karbon yang digunakan untuk menapis air diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan tidak mendatangakan keburukan kepada alam sekitar.

3- Selamat
Penapis air Shaklee ini mendapat pengiktirafan daripada Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association) kerana ia dapat mengurangkan kandungan plumbum dan bendasing yang lain serta mengurangkan pelbagai jenis bahan tercemar yang merbahaya yang mungkin terkandung di dalam air paip tersebut.

Apa kata mereka tentang penapis air ShakleeJom dapatkannya sekarang!!!! Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan khidmat konsultansi percuma sebelum, semasa dan selepas pembelian produk.

FB Page: Idayu Irdina
IG: @idayu_irdina

Jika anda ingin membeli secara online, sila klik link di bawah.Untuk mendapatkan harga lebih murah, jom sertai kami menjadi ahli Shaklee

No comments:

Post a Comment