Tuesday, 2 December 2014

CARA CANTIK SECARA SIHAT.... COD RANTAU PANJANG, PASIR MAS DAN KOTA BHARU

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...Syukur bulan Disember ni penutup tahun 2014
Shaklee buat kejutan buat peminat 
Sustained Released Vitamin C dan Vitamin E Complex
Promosi Kombo SR Vit C & Vit E cik kak oii!!!
siapa-siapa yang nak cantik tu memang elok la beli sekarang ni

beli 6 dapat free 1 botol
beli 2 dapat less 5%

1 botol Vitamin C ada 180 biji = 1biji setiap pagi selama 6 bulan (JIMAT!!!)
1 botol Vitamin E ada 120 biji = 1biji setiap pagi selama 4 bulan ( OMG!!!)

nak beli 1 pun boleh...saya kumpul order cukupkan 7 botol
jadi cik kak semua dapat jimat lagi la..
nak lagi jimat jom join ahli shaklee...hihihihi...

Testimonial diri sendiri:
Saya mengamalkan pengambilan 1biji SR Vitamin C setiap pagi semasa mengandung.
Saya memang mengamalkan set kehamilan Shaklee semasa mengandung.
Mengalami alahan yang teruk..hampir 3bulan tak boleh buat kerja.
Dulu kulit muka saya berminyak + jerawat + jeragat + parut jerawat yang sangat ketara
Sekarang umur anak saya dah 5bulan.
Berat badan dah turun ( alfafa + lecithin)... jerawat dah malu-malu nak timbul
kulit muka dah tak berminyak..tak perlu pakai bedak kalau nak keluar gi mana2..
kulit muka semakin putih & berseri..
Sekarang saya ambil Vitamin C setiap pagi untuk kekal jelita...hihihi
Alfafa+Lecithin untuk langsing macam dulu dan sebagai milk booster
Zinc untuk elakkan keguguran rambut
Ostematrix untuk lawaskan sistem pencernaan dan bekalkan kalsium dalam badan

apa-apa hal pun..kita study dulu pasal vit C & vit E Shaklee ni ye..






Sebab-sebab perlunya Vitamin C dalam kehidupan seharian kita:
  1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
  3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.
Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan. Ini kerana ianya:
  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee jgua bagus untuk:
  1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  3. Mengatasi masalah gusi berdarah.




2 comments: